3x het zomergevoel in eigen land

De mooiste vakantiebestemmingen hoeven niet ver weg te zijn

Deel deze pagina

De wereld heeft zo veel moois te bieden. Maar het is niet nodig om in het vliegtuig te stappen om in de vakantiestemming te komen. Met elf bijzondere bestemmingen is het zomergevoel bij Bilderberg nooit ver weg. Graag delen wij 3x onze tips om midzomer te vieren in eigen land!

1. Vaals, Zuid-Limburg

Zuid-Frankrijk was nog nooit zo dichtbij
Waan je in Zuid-Frankrijk in het glooiende heuvellandschap van Zuid-Limburg. Vaals is een dorp in het zuidelijkste puntje van Nederland. Deze vakantiebestemming in eigen land is voor degenen die willen genieten van rust, ontspanning en prachtige uitzichten! Toch is het buitenland niet ver weg! Het Drielandenpunt is namelijk om de hoek.  

Wandelen tussen de wijngaarden
In het schitterende heuvellandschap liggen ook twee wijndomeinen. Maak een 11 kilometer lange wijnwandeling, langs de grootste wijngaard van Nederland: Wijndomein St. Martinus. Onderweg op deze Route des Vins geniet u van prachtige vergezichten. Natuurlijk kunt u hier ook een rondleiding of een wijnproeverij doen. ’s Avonds bij het diner in Restaurant In De Oude Watermolen kunt u nagenieten van uw wandeling. Hier schenken we deze lokale wijnen ook!

Wellness
Op zoek naar ontspanning tijdens uw verblijf? Kasteel Vaalsbroek heeft een heerlijke Spa & Wellness. Reserveer een massage of gezichtsbehandeling en maak gebruik van de faciliteiten als de sauna en het zwembad.

2. Garderen, De Veluwe

De mooiste natuur van Nederland
De Veluwe, gelegen in het hart van Nederland, is een van de meest geliefde natuurgebieden van het land en biedt een prachtige bestemming voor een vakantie in eigen land. Met zijn uitgestrekte bossen, heidevelden, zandverstuivingen en rijke fauna is de Veluwe een verrassende bestemming. Hier vindt u ook het dorp Garderen, de bestemming voor natuurliefhebbers, rustzoekers en families.

Er is zo veel te beleven
Garderen is omgeven voor het oudste bos van Europa, ook wel het bos van de dansende bomen genoemd. Ook is het Kootwijkerzand niet ver weg, de grootste zandverstuiving van Nederland. De natuur op de Veluwe is voor velen verrassend; op sommige plekken lijkt het haast het onwerkelijk dat dit natuurgebied in Nederland ligt. Wandelen of fietsen is dan ook een perfecte activiteit om de mooiste plekken te ontdekken.

Naast de prachtige natuur, heeft de Veluwe ook een rijke culturele achtergrond. Zo treft u vele kastelen en landgoederen, en sommige zijn ook open om te bekijken. Een van de bekenste - en niet voor niets - musea op de Veluwe is het Kröller-Müller Museum. Het museum heeft een indrukwekkende collectie moderne kunst, waaronder werken van Vincent van Gogh, en een prachtige beeldentuin.

Eropuit met het gezin
Gaat u met de kinderen? De Veluwe is hartstikke leuk voor gezinnen. Bezoek het alom bekende dierenpark de Apenheul of stap in de wereld van de Luchtvaart bij het Aviodrome. We schreven er eerder een blog over. Lees deze hier.

Bilderberg Hotel ’t Speulderbos is uiterst geschikt voor een verblijf met kinderen. Op zaterdag kunnen jullie op pad met de boswachter en is er een tennisbaan. Ook met slecht weer is er genoeg te beleven. Zo is er een speelkamer, kunnen de kids een speurtocht volgen om het hotel te ontdekken en binnen een squashbaan!  Ook met het eten is er aan de kinderen gedacht, want Hotel ’t Speulderbos heeft een kinderbuffet.

 

3. Scheveningen, de Nederlandse kust

Zon, zee … stad
Voor uitgestrekte stranden, duinen en loungen bij een strandtent hoeft u niet naar Saint Tropez. Scheveningen biedt alles wat een strandliefhebber wenst. Europa Hotel Scheveningen ligt slechts 198 stappen van het strand en is een rustpunt voor deze indrukwekkende bestemming. Maar ook voor de sportievelingen onder ons is deze badplaats een geschikte vakantiebestemming. Reserveer bijvoorbeeld een surfles bij The Shore. 

Het leuke aan een bezoek aan deze bruisende badplaats is, dat het leuk is om te combineren met een bezoek aan historisch wereldstad Den Haag. Een wandeling om deze stad te verkennen is altijd een goed idee, maar heeft u er al eens aan gedacht om de stad te leren kennen vanaf het water? Vaar door de grachten van de stad tijdens een rondvaart. Terwijl u langs historische gebouwen, moderne architectuur en groene parken vaart, geniet u van verhalen over de geschiedenis en cultuur van Den Haag. Een ideale manier om bezienswaardigheden zoals het Binnenhof en Paleis Noordeinde te bewonderen.

De internationale keuken
Tijdens een vakantie in eigen land kunt u nog steeds genieten van de smaken van de internationale keuken. Ga bijvoorbeeld voor de authenthieke Japanse gerechten bij Set. Of reis naar de Peruaanse keuken en dineer Callao Cocina Peruana. Laat u verrassen door een pittige ceviche of smaakvolle lomo saltado.

Wat te doen bij minder weer?

Ook met het Nederlandse weer is Scheveningen een leuke bestemming voor een vakantie in eigen land. Er zijn talloze musea te bezoeken of geniet van een magische musicalvoorstelling! Deze zomer draait Disney’s Frozen in het AFAS Circustheater. Deze musical is een aanrader voor jong en oud.

vakantie in eigen land

Kom deze zomer genieten bij Bilderberg met het Midzomer Arrangement