Laat deze herfst de kleuren spreken

In gesprek met kleurexpert Jannie Boer over de kracht van kleur.

Deel deze pagina

Geef het leven kleur! Dat is het motto van Jannie Boer, al meer dan 30 jaar kleurexpert. Stralend begint Jannie te vertellen over haar grote passie: "Kleur is energie. Het kan helpen bij het ontdekken van persoonlijke talenten en kwaliteiten. Kleur kan zeggen wat woorden soms niet kunnen. Het is gevoel, emotie. En dat is voor mij de kracht van kleur."

De impact van kleur werd bij Jannie merkbaar in de jaren dat ze werkzaam was als creatief therapeut binnen de kinderpsychiatrie. “Door kleur in te zetten in creatieve therapie kon ik beter communiceren met de kinderen. Want hun kleurgebruik gaf mooie inzichten en was tegelijkertijd een mooie manier om te communiceren. En eigenlijk werkt dat net zo bij volwassenen, maar ook in de natuur.”

Geef het leven kleur! Dat is het motto van Jannie Boer, al meer dan 30 jaar kleurexpert. Stralend vertelt Jannie over haar grote passie: "Kleur is energie."

Jannie BoerKleurexpert

                          Portretfoto van Jannie Boer.

De natuur spreekt met kleur

Met de overgang naar de herfst, vertelt de natuur ons met haar kleuren dat het tijd is om naar binnen te keren. “De herfst is hét seizoen voor reflectie en naar binnen keren.” vertelt Jannie. “Diepgaande gesprekken voeren met vrienden is toch makkelijker binnenhuis bij een knisperend haardvuur, dan zomers op een terras waarbij iedereen kan meeluisteren.” Voegt ze daar lachend aan toe. 

“Warme kleuren staan voor de warmte en gezelligheid die we in de herfst binnenshuis opzoeken, samen met familie en vrienden.”

Van zomer naar herfst

“Waar in de zomer de kleuren helder en sprankelend zijn, worden de kleuren in de herfst gedempter. En gedempte kleuren gaan over verbinding maken met jezelf, het letterlijk naar binnen keren. Ook worden kleuren donkerder, wat wijst naar de kortere dagen. Warme kleuren staan voor de warmte en gezelligheid die we in de herfst binnenshuis opzoeken, samen met familie en vrienden.”

De herfstkleuren en hun betekenis

Donkergroen
Groen is dé kleur voor balans. “De groene, gedempte kleuren helpen ons bijvoorbeeld bij het wennen aan de seizoensomslag. Ook staat deze kleur voor het aangaan samen dingen ondernemen. Daarom trekken we er in de herfst ook graag op uit richting het bos.” Aldus Jannie.

Oranje
“De warmste kleur uit het kleurenpalet. Oranje staat voor alles uit het leven willen halen wat erin zit. Nieuwsgierigheid en op zoek gaan naar nieuwe mogelijkheden past helemaal bij deze kleur.”

“Waar oranje nieuwsgierigheid aanwakkert, zet geel aan tot actie.”

Okergeel
Okergeel is de kleur van wijsheid. "Deze kleur wil nieuwe kennis opdoen. Waar oranje nieuwsgierigheid aanwakkert, zet geel aan tot actie. Het is dus ook heel logisch dat veel opleidingen en een nieuw boekjaar in het bedrijfsleven starten in september.”

Bruin
"Met beide benen op, of eigenlijk in de grond, staan. Dat is wat de kleur bruin met ons doet. Net werkt net als bij de bomen in het bos. Zij verliezen hun bladeren zodat de wortels kunnen groeien om in de lente te gaan bloeien.” Ligt Jannie toe.

Dit is wat kleur doet

Met al die donkere kleuren om ons heen, ligt een winterdip op de loer. “Dat is helemaal niet gek!” legt Jannie uit. “Wanneer we langere tijd omringt zijn met diepe, donkere kleuren, kan het gebeuren dat die kleuren invloed hebben op onze gemoedstoestand. Maar zoals ze die negatief kunnen beïnvloeden, kan dat dus ook positief!” stelt Jannie ons gerust. “Omring jezelf met heldere kleuren. Het liefst iedere dag. Vrolijk het huis op met kleurige bloemen, trek die trui aan in een sprekende kleur of hang een vrolijk schilderij aan de muur. Dat heeft direct een positief effect.”

De kracht van kleur

Of er één kleur is die altijd zorgt voor een goede vibe? “Zeker!” zegt Jannie overtuigend. “Alleen is die kleur voor iedereen anders. Voor mij is dat bijvoorbeeld magenta. Ik word daar zo blij van! Wanneer ik deze kleur een aantal dagen niet draag, dan voel ik mijn kracht afnemen. Voeg ik het weer toe, dan voel ik me direct beter. Ik zou iedereen aanmoedigen om te ontdekken wat zijn/haar power kleur is, dat gaat het leven letterlijk meer kleur geven!”

Kies één van de geliefde arrangementen

Kleur de Herfst bij Bilderberg!

HULP NODIG BIJ UW RESERVERING?

Reserveren doet u eenvorudig online. Heeft u een vraag over arrangementen of ontvangt u liever persoonlijke ondersteuning bij uw reservering? Wij helpen u graag!

  • Beste prijsgarantie
  • Geen reserveringskosten
  • Gratis annuleren tot 24 uur voor aankomst
  • Geen creditcard nodig - u betaalt pas in het hotel

Neem contact op