3 x heerlijke herfst steden

Ontdek het beste van de herfst in Zwolle, Rotterdam en Maastricht!

Deel deze pagina

In de herfst denkt men al snel aan urenlange boswandelingen, terwijl er juist in de stad zoveel is om van te genieten. Struin over gezellige markten, bezoek een museum en strijk daarna neer bij één van de vele koffiezaken voor een heerlijke kop koffie en warme appeltaart met slagroom. Welke steden een bezoek waard zijn in de herfst? Wij delen de tips voor Zwolle, Rotterdam en Maastricht.

Hanzestad Zwolle

De Sassenpoort is de toegangspoort voor een bezoek aan het historische centrum van de historische Hanzestad Zwolle. Wandel door de eeuwenoude straten in de binnenstad en loop binnen bij de mooiste boekhandel van Nederland: Van der Velde in de Broeren. Deze oude kloosterkerk heeft een uitgebreide collectie boeken, maar ook organiseren zij regelmatig lezingen en concerten. 

Zin in nog meer cultuur? Breng dan een bezoek aan Museum de Fundatie waar werken van Mondriaan en Van Gogh te bewonderen zijn. Sluit de dag af met een voorstelling bij één van de vele poppodia of theaters die de stad telt.

Naast kunst en cultuur beschikt Zwolle ook over prachtige natuur. In de omgeving van de stad zijn genoeg natuurparken te vinden. Onze favoriet? Het Engelse Werk Park, gelegen aan de rand van de stad. 

“Naast kunst en cultuur beschikt Zwolle ook over prachtige natuur. Om de stad heen, zijn er namelijk genoeg natuurparken.”

Daarna is het heerlijk thuiskomen in de huiskamer van Grand Hotel Wientjes. Het Grand Café van deze voormalige burgemeesterswoning, is namelijk een begrip in Zwolle. Wij snappen wel waarom! De gezellige sfeer nodigt uit om urenlang te borrelen en daarna aan te schuiven bij het herfstmenu van Restaurant W

Robuust Rotterdam

De Erasmusbrug, Euromast en de Markthal zijn alle drie iconische bezienswaardigheden in veelzijdig Rotterdam.
Maar deze Havenstad heeft nog meer dynamische plekken om te ontdekken. Hij komt namelijk niet voor niets aan zijn naam 'Havenstad'. Ervaar de bedrijvigheid en de Rotterdamse nuchterheid met een rondvaart in de haven langs de gigantische schepen en stap op de watertaxi, om de stad vanaf het water te bewonderen. 

Voor een culturele middag is het Museumpark een absolute aanrader. Loop door het park, bezoek het Boijmans van Beuningen of stap de Kunsthal binnen. Hier halen kunstliefhebbers hun hart op aan het wisselende programma van verrassende tentoonstellingen. 

“Rotterdam is een echte havenstad. Maak daarom eens een rondvaart door de haven en bewonder de stad vanaf het water.”

KLEUR DE HERFST ARRANGEMENT

Ontsnap naar een van onze 11 prachtig gelegen hotels en geniet van twee overnachtingen inclusief ontbijt. Ontspan op het terras met een glas rode wijn of een donker bier, perfect gecombineerd met een heerlijk wildplankje. Of je nu kiest voor de Veluwe, Limburg, of een bruisende stad. 

  • Vanaf prijs voor 2 personen
  • Inclusief Het Bilderberg Ontbijt
  • Een wildplankje
  • Een herfstpresentje
  • Wandelroutes

BOEK NU

De laatste stop van de dag is het centraal gelegen Parkhotel Rotterdam. Schuif aan in Restaurant The Park waar all-time favorites geserveerd worden met een speelse twist. Perfect om samen de dag ontspannen en smaakvol te eindigen.

Historisch Maastricht

Het Vrijthof en Onze-Lieve-Vrouwebasiliek? Dat moet Maastricht zijn! Ontdek de stad met een wandeling door het historische stadscentrum om deze twee bezienswaardigheden niet te missen. Ga vervolgens bij het gezellige marktplein de lokale sfeer te proeven bij knusse brasseriën. Naast alle pleinen is de levendige wijk, Wyck ook een gezellige plek om te genieten van de lokale speciaal bieren en culinaire hoogstanden. 

Voor de ware avonturiers is Maastricht ook ondergronds te ontdekken. De ondergrondse gangen bieden, door een duik in het verleden van de stad te nemen, een uniek perspectief op Maastricht. Deze zijn toegankelijk bij de Grotten van Sint-Pietersberg.

Limburg staat bekend als een bourgondische provincie. Niet alleen als het gaat om eten, maar ook worden er heerlijke wijnen geproduceerd. Tijd om te proeven! Vele wijnliefhebbers bezoeken hier de Route du Vin. Volg deze route en ontdek enkele van de beste wijnhuizen in de regio.

“In bourgondisch Limburg kan een bezoek aan de Route du Vin niet ontbreken.”

Na een dag vol ontdekkingen is Restaurant Het Hijgend Hert dé plek om de dag af te sluiten met een goed diner waar seizoensgebonden gerechten worden geserveerd in een sfeervolle omgeving.

Zuid-Limburg is een regio waar zoveel te beleven is. Ons advies is dan ook: Neem de tijd. Verblijf bij Kasteel Vaalsbroek, waar tal van mogelijkheden binnen handbereik liggen. Naast Maastricht, bevindt het kasteel zich slechts een kwartier rijden van de charmante Duitse stad Aken. Doorkruis drie landen binnen enkele seconden bij het Drielandenpunt en maak een wandeling door de prachtige natuur. In Vaals vindt u een stukje buitenland in eigen land.

Favoriete herfstarrangementen

Geniet van een voordelig verblijf bij Bilderberg