Risotto met asperges
Risotto met asperges voor 2 personen
Ingrediënten:
- 12 asperges
- 200 gram risotto rijst
- 1 ui
- 1 dl witte wijn
- 0.9 dl kookvocht van de asperges
- Parmezaanse kaas
- Roomboter
- Zout
Bereiding van de asperges
- Schil de asperges en snij het onderste kontje eraf.
- Breng de asperges aan de kook met koud water en kook in circa 4 min beetgaar.
- Giet de asperges af en bewaar het kookvocht.
Bereiding van de risotto
- Snipper de ui.
- Bak de ui aan in zonnebloemolie tot deze glazig is.
- Voeg de risotto toe en bak even mee.
- Blus af met de witte wijn en blijf roeren tot deze verdampt is.
- Voeg een gedeelte van het asperge kookvocht toe en blijf voortdurend roeren tot deze bijna verdampt is.
- Herhaal deze handeling tot de bouillon op is.
- Breng op smaak met boter, Parmezaanse kaas en zout.
- Serveer samen met de asperges.
Eet smakelijk!